Legislació lingüística - cdlpv

Europa Press, 21.07.2004

Rojo anuncia que implantarà l'ús de les llengües oficials d'Espanya al Senat perquè "són patrimoni de tots"

CONCA, 21.07.2004 (EUROPA PRESS)

El president del Senat, Javier Rojo, ha anunciat hui a Conca que té intenció d'implantar l'ús de les llengües oficials d'Espanya a la Cambra Alta i va dir que esta proposta serà una gran aportació a la cultura i la identitat nacional perquè "les llengües constitucionals són patrimoni de tots els espanyols".

Per a Rojo, "l'èuscar no és només dels bascos, sinó de tots els espanyols, igual que el català o el gallec no són només dels catalans i gallecs".

"Espanya necessita d'un lloc on tots senten els problemes aliens com seus i on es fomenten les polítiques compartides", va dir, i va afegir que la distinció entre regions no ha d'implicar desigualtats ni privilegis per part de cap comunitat.

Rojo feia estes manifestacions a la presentació del curs "Política Social i ciutadania" que comença hui a l'Ajuntament de Conca dins del cicle de cursos d'estiu de la Universitat de Castella-la Manxa, un acte al qual va destacar el paper del Senat com a "motor de l'Espanya plural i fòrum solidari entre les comunitats autònomes".

El president de la Cambra Alta va indicar que "el ciutadà corrent associa el Senat a les comunitats autònomes, a allò inconcret, encara que s'ocupa precisament dels aspectes més concrets de les polítiques regionals", va apuntar.