Legislació lingüística - cdlpv

Avui, 30.11.2004

Acord per l'aprenentatge del català a les forces armades

Redacció. BARCELONA

La comissió d'Interior del senat va aprobar ahir una moció per facilitar i primar l'aprenentatge de les llengües cooficials de l'estat espanyol entre els membres dels cossos de seguretat de l'estat. Amb aquesta decisió es pretén també tenir en compte el seu coneixement a l'hora de cobrir places estables en aquelles comuniutats autònomes amb llengua pròpia.

La comissió va debatre la mesura a proposta del grup parlamentari Entesa Catalana de Progrés i va aprovar amb el suport de tots els grups una moció que demana l'executiu central l'"organització en totes les comunitats autònomes amb llengua pròpia de cursos adreçats específicament" a policies i guàrdies civils. Per aconseguir-ho es plantejarà la promoció de convenis amb aquestes comunitats i es procurarà "facilitar al màxim" l'assistència als cursos.

Així mateix se suggereix "primar econòmicament el domini suficient" d'altres idiomes oficials espanyols el temps que els agents estiguin destinats en aquelles comunitats amb llengua pròpia.