Legislació lingüística - cdlpv

Yahoo!, 13.05.2003

L'AVL aprova tres convenis amb les universitats valencianes per a elaborar un inventari de l'espectacle valencià

VALENCIA, 13 (EUROPA PRESS)

El ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va aprovar ahir per unanimitat tres convenis de col·laboració amb les universitats d'Alacant, València i Castelló per a l'elaboració d'un inventari documental sobre l'espectacle valencià, segons van informar en un comunicat fonts d'esta entitat.

Els tres convenis aprovats serviran per a portar a terme, en una primera fase, la "recerca exhaustiva" de tot allò relacionat amb l'espectacle valencià, segons van indicar les mateixes fonts. Així, van explicar, la Universitat d'Alacant s'encarregarà d'inventariar l'espectacle popular valencià en el període de 1817-1939. Este treball serà coordinat pel professor Gabriel Sansano.

D'altra banda, la Jaume I (UJI) de Castelló farà el llistat general de traduccions d'autors i obres dramàtiques i cinematogràfiques de l'anglés, l'alemany i el francés al valencià. En este cas, la responsabilitat del treball recaurà sobre el professor Josep Marco Borillo, van assenyalar.

El tercer conveni aprovat és el corresponent a la Universitat de València i té per objecte confeccionar un inventari general d'autors i obres dramàtiques valencianes des del 1939 fins 2000. El referit treball tindrà com a coordinador responsable el professor Josep Lluís Sirera.

El secretari de la Secció de Documentació i impulsor del projecte, Lluís Meseguer, va afirmar que "estos convenis seran un treball de referència definitiu de l'espectacle valencià d'ací a quatre o cinc anys, quan l'estudi estiga finalitzat" i va apuntar que "hi participaran investigadors i coneixedors del teatre valencià, tant de la universitat com de fora".

D'altra banda, el ple va ser informat de la proposta del pla editorial que la Secció de Publicacions ha elaborat i que ara estudiaran els acadèmics per a poder presentar esmenes al text original, segons les mateixes fonts. Els membres de l'AVL disposaran de 15 dies per a estudiar el contingut d'este pla i presentar, si escau, esmenes a la secció, abans de l'aprovació definitiva.