Legislació lingüística - cdlpv

Notícies en valencià de Yahoo!

17 de septiembre de 2002, 18h41

Ple Consell.- El Govern valencià aprova el Reglament de l'AVL amb les observacions del CJC

VALENCIA, 17 (EUROPA PRESS)

El ple del Consell va aprovar hui el reglament de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) amb les observacions realitzades al text pel Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, segons va informar hui la consellera portaveu, Alicia de Miguel.

L'organisme consultiu de la Generalitat en matèria jurídica va realitzar un informe sobre el reglament que desenrotlla la llei 7/ 1998, del 16 de setembre, de creació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb una sèrie d'observacions "que es recullen en el text definitiu", va explicar la consellera.

El reglament elaborat per l'AVL va ser aprovat pel ple de la institució amb competències lingüístiques a finals de novembre del 2001.

La presidenta de l'Acadèmia, Ascensió Figueres, va demanar al president de la Generalitat, José Luis Olivas, en la reunió mantinguda amb ell la setmana passada que s'acceleraren els tràmits d'aprovació del reglament de funcionament de l'entitat.

De Miguel va assenyalar en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell que el text serà publicat en breu en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.