Legislació lingüística - cdlpv

Vilaweb, 15.10.2004

El jutge sobreseu la querella presentada per Coalició Valenciana contra Figueres i González per falsedat de document

VALÈNCIA, 15.10.2004 (EUROPA PRESS)

El jutjat d'instrucció número 18 de València ha sobresegut la querella criminal presentada per Coalició Valenciana contra la presidenta i la secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ascensió Figueres i Marisol González, respectivament, per un presumpte delicte de falsedat de document públic, segons han informat hui fonts de l'AVL.

El jutge, que havia citat a declarar hui la secretària de la institució normativa, ha decidit sobreseure l'assumpte "en no trobar cap indici de delicte" i dóna per tancades les diligències, van afegir les mateixes fonts.

Segons l'Acadèmia, amb esta decisió judicial "ha quedat de manifest que ni la presidenta ni la secretària van alterar cap acord de l'AVL com va denunciar Juan García Sentandreu en una clara intencionalitat de perjudicar l'honorabilitat de les persones i tacar el bon nom i la imatge de la institució".

A més, esta resolució "ha deixat cadascú en el seu lloc i ha donat la raó a qui, com no podia ser d'una altra manera, mai l'havia perduda".

Marisol González va manifestar a l'eixida dels jutjats que "confiava en tot moment en la Justícia i que esta donaria la raó a la institució, que sempre ha demostrat prudència i serenitat", segons han informat fonts de l'entitat.

La secretària de l'organisme va estar acompanyada en la visita al jutjat per la presidenta de la institució, Ascensió Figueres, i pels acadèmics Josep Palomero, Artur Ahuir, Ramon Ferrer, Josep Lluís Doménech, Honorat Ros, Juan Alfonso Gil Albors i Alfons Vila.