Legislació lingüística - cdlpv

Europa Press, 27.02.2004

L'AVL destina 6.000 euros al foment del valencià entre la població immigrant

VALENCIA, 27 (EUROPA PRESS)

La Junta de Govern de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va aprovar hui una línia d'ajudes destinada a la difusió i promoció del valencià entre els immigrants. El pressupost de l'activitat puja a 6.000 euros, segons han informat hui fonts de l'entitat normativa a través d'un comunicat.

La campanya té com a propòsit «garantir que la nostra llengua siga un instrument que facilite la integració plena de totes les persones arribades d'arreu del món a la Comunitat Valenciana», van indicar les mateixes fonts.

L'activitat tindrà com a beneficiària la Fundació Valenciana Centre d'Estudis per a la Integració Social i Formació d'Immigrants, creada per la Generalitat Valenciana i la Companyia de Jesús i especialitzada en la formació i integració de l'immigrant.

La Junta de Govern de l'AVL considera que esta entitat «és l'interlocutor més vàlid per la relació que manté amb les múltiples associacions existents en l'àmbit territorial valencià», van assenyalar els responsables de l'Acadèmia.

En concret, la línia econòmica aprovada hui, incorporada al pressupost d'enguany de l'AVL, permetrà organitzar cursos destinats als col·lectius immigrants, editar publicacions i adquirir material, a més de qualsevol altra iniciativa dirigida a l'aprenentatge i coneixement del valencià entre la població immigrant, van indicar les mateixes fonts.

Els responsables de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua van incidir que l'ens normatiu a l'«igual que ja fa amb els centres valencians de l'exterior, inicia amb este acord una nova campanya de foment i difusió del valencià entre les persones estrangeres residents a la nostra Comunitat, conscient de la importància social del fenomen migratori».