Legislació lingüística - cdlpv

Europa Press, 21.03.2003

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua rep hui els centres valencians a l'exterior

VALENCIA, 21 Mar. (EUROPA PRESS)

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) rebrà hui, a la seu del Monestir de Sant Miquel dels Reis a València, els més de 300 participants en la II Trobada de Centres Valencians a l'Exterior que, amb motiu de les festes de Falles, han arribat a València procedents d'Amèrica, Europa i algunes comunitats autònomes espanyoles, segons van informar fonts de l'entitat.

En total, segons van indicar, visitaran la seu de l'AVL 27 delegacions procedents de l'Argentina, Xile, l'Uruguai, Brasil, Mèxic, els Estats Units, França i Alemanya, a més d'altres arribades de Catalunya, Aragó, les illes Balears i Andalusia. Totes elles participaran dissabte en l'encontre de centres al Monestir de Sant Miquel dels Reis.

La recepció en l'AVL comptarà amb l'assistència de la presidenta de l'entitat, Ascensió Figueres, que farà una "breu referència" a la tasca de l'Acadèmia i a les activitats començades fins ara, on s'inclouen les ajudes destinades als centres valencians de l'exterior.

En este sentit, les mateixes fonts van explicar que enguany ja s'ha convocat un nou grup d'ajudes per a material audiovisual i llibres en valencià per un import de 24.000 euros. La novetat d'esta edició és la posada marxa d'un "pla pilot" per a organitzar dos cursos de valencià en un dels centres de l'estranger, van explicar.

El resultat de l'experiència "determinarà la possibilitat d'ampliar este camp d'actuació a altres centres valencians a l'estranger, on emigrants valencians i els seus descendents encara fan tot el possible per a mantindre el principal símbol d'identitat, la llengua", van afegir.

La recepció finalitzarà amb una actuació musical a càrrec de la rondalla castellonenca Els Llauradors que, per a esta ocasió, ha preparat un repertori de cançons amb lletres de l'escriptor Bernat Artola i del poeta Miquel Peris i Segarra.