COMUNICAT DE PREMSA

 

L’STAPV DONARÀ SUPORT ALS TÈCNICS LINGÜÍSTICS DE LA GENERALITAT DAVANT QUALSEVOL INTERVENCIÓ DE CENSURA PER PART DELS CAPS DE L’ADMINISTRACIÓ

L’STAPV-Intersindical Valenciana rebutja la negativa de la presidenta de l’AVL, Ascención Figueres, a donar l’empara i l’assessorament directe sol·licitats pels tècnics lingüístics de l’Administració valenciana per contrarrestar la pressió censora que suporten dels responsables dels diversos serveis administratius.

Així mateix, aquesta organització sindical donarà tot el seu suport sindical i jurídic a aquests tècnics en ocasió de qualsevol eventual mesura disciplinària que s’adoptara en contra seua per no acatar imposicions lingüístiques arbitràries.

Per a l’STAPV-Iv, la presidenta Figueres ha exercit, una vegada més, com un càrrec del Partit Popular més que com a màxima representant d’un organisme suposadament acadèmic i, per tant, allunyat de servilismes polítics de cap tipus. Figueres hauria d’haver emparat els tècnics quan aquests demanaren poder aplicar precísament la normativa adoptada per l’AVL i no remetre’ls cínicament a un departament, la Direcció General de Política Lingüística, que es caracteritza per imposar a persones i col·lectius, com les editorials, els criteris particulars del seu responsable. En aquest sentit, cal recordar que la mateixa Figueres avalava aquesta acció censora quan era la sotssecretaria general de la Conselleria.

L’STAPV-Iv es pregunta si només és la presidenta qui té la facultat de rebutjar o acceptar sol·licituds d’intervenció o assessorament per part de col·lectius o entitats que despleguen una activitat tecnicolingüística i, en tot cas, troba insòlit que cap altre membre de l’AVL haja objectat res sobre la seua actuació institucional.

Si al marge del dictàmens de l’AVL els responsables de l’Administració i la seua colla de censors van a poder continuar dictant allò que els sembla correcte o incorrecte en funció dels interessos electorals o partidistes del PP, cal preguntar-se no sols per a què serveix un ens normatiu com aquest, sinó també per a què necessita la societat valenciana un pacte polític com el que va donar pas a la seua constitució.

València, 18 de juliol de 2002