robo de subclavia*

·      [Maribel97/7146València] Apareix en un temari de bombers: «Costilla accesoria que produzca “robo de subclavia”».

·      (Termcat 21.7.97) Es tracta de la síndrome del furt de la subclàvia (o síndrome del segrest de la subclàvia), segons el demed. Una altra important obra de referència en medicina, de ... Rossman, que s’acaba de traduir al català dóna síndrome del robatori de la subclàvia, però la xica del Termcat considera que aquest terme deu ser una traducció literal i la troba menys bona que les altres dues.

·      (Inno) Síndrome de Escaleno, no és exactament el mateix, però s’hi assembla i es descarta en les anàlisis mèdiques. En el dmèdic (síndrome acc. 450) hi ha síndrome de l’escalè anterior: deguda a la compressió del plexe braquial i l’artèria subclàvia entre un múscul escalè anterior hipertròfic i la primera costella, presenta una simptomatologia similar a la de la síndrome de la costella cervical.

·      (Segons Inno -Silla-) Una costella comprimeix l’artèria subclàvia i produeix problemes de circulació.

·      (dmèdic) síndrome  337 ¾ de la costella cervical La produïda per una costella cervical que comprimeix l’arteria subclacia i el plexe braquial: parentèsies i dolor a la zona innervada del primer nervi toràcic (avantbraç i mà) i àdhuc anestèsia i cianosi a la mateixa àrea i atròfia de la musculatura intrínseca de la mà.

·      (Inno) També hi ha robo circulatorio.