Segons els criteris habituals, em sembla que s'ha d'escriure en minúscula. Tanmateix, la GEC diferencia entre majúscules per als substantius i minúscules per als adjectius: Triàsic/triàsic.
(GEC - Marga Pradas, abril 2003) La denominació d'aquests periodes geològics no té regles ortogràficques fixades, i per tant la utilització de majúscules o minúscules es només qüestió d'estil de cada obra, d'aquí les diferiències entre la GEC i el DGLC. Voldria aclarir que dins la GEC Triàsic és en majúscula (pel període) i en minúscula (per l'adjectiu relatiu), i el mateix pel criptozoic, cambrià, etc.
(GEC) Segon terme de l'escala estratigràfica del Triàsic germànic comprès entre el Buntsandstein i el Keuper. A Catalunya es caracteritza per tres trams: el Muschelkalk inferior (M-1) calcareodolomític, de fàcies marina; el Muschelkalk mitjà (M-2) o tram roig intermediari, constituït per lutites, anhidrites, guixos i carnioles; i el Muschelkalk superior (M-3), novament calcareodolomític, margós i marí. Cap a la serralada Ibèrica, els Pirineus i les Balears, hom hi distingeix un sol tram carbonàtic.