Eines de Llengua. El web de la CDLPV
fitxes

Bibliografia
a/e: golls@geocities.com

euríbor

 1. El Cercaterm el recull de moment (13.10.2008) com si fóra una sigla, però si el GDLC recull míbor i líbor, és lògic entendre que aquest també és lexicalitzable. Veg. líbor.
 2. En espanyol, el diccionari Clave l'ha lexicalitzat, però sense adaptar-lo (consulta: 01.11.2008; 07.05.2013):
  [euribor s.m. En economía, precio del dinero o tipo de interés básico en el mercado interbancario de la zona del euro ETIMOLOGÍA: Es el acrónimo del inglés Euro Interbank Offered Rate (tipo de interés ofertado en el mercado interbancario de la eurozona), por analogía con el libor. PRONUNCIACIÓN: [euríbor].
 3. El Cercaterm (01.04.2002; 07.05.2013) encara té la fitxa en estudi, tot i que l'ha modificada durant estos anys:
  (2002)
  ca EURIBOR, m 
  es EURIBOR 
  fr EURIBOR
  it EURIBOR
  en EURIBOR
  de EURIBOR

  Tipus d'interès d'oferta en el mercat interbancari de l'euro, que es calcula diàriament per als dipòsits interbancaris amb venciment a una setmana i entre un i dotze mesos, a partir de la mitjana dels tipus d'interès d'oferta diaris, arrodonits al tercer decimal, d'una selecció representativa de les principals entitats de crèdit.


  Notes: De l'anglès European Interbank Offered Rate. [10.2008] En català, també es pot utilitzar la forma adaptada euríbor.
  (2013)
  ca EURIBOR, n m
  ca euríbor, n m
  es EURIBOR
  es euribor·
  es euríbor
  fr EURIBOR
  fr Euribor·
  it EURIBOR
  en EURIBOR
  en Euribor·
  de EURIBOR

  Taxa d'interès d'oferta en el mercat interbancari de l'euro, que es calcula diàriament per als dipòsits interbancaris amb venciment a una setmana i entre un i dotze mesos, a partir de la mitjana de les taxes d'interès d'oferta diàries, arrodonides al tercer decimal, d'una selecció representativa de les principals entitats de crèdit.

  Nota: De l'anglès European Interbank Offered Rate.