Eines de Llengua. El web de la CDLPV
fitxes

Bibliografia
a/e: golls@geocities.com

líbor

  1. Segons el gdlc:
    (acrònim de London Interbank Offered Rate) m. ECON. Tipus d’interés interbancari de Londres que hom utilitza com a referència en operacions de crèdit internacional.
  2. La lexicalització d’aquesta sigla i la de míbor, obri la porta a la d’altres sigles del mateix àmbit com euríbor. En el Cercaterm encara apareixen totes com a sigles (04.2002), però m’han enviat la següent resposta (29.04.2002): «Efectivament, es tracta d'acrònims que ja es poden considerar totalment lexicalitzats en català. Tal com ens informes, les denominacions míbor i líbor ja es documenten al Gran Diccionari de la Llengua Catalana i la denominació euríbor es recull a la segona edició de la Gran Enciclopèdia Catalana».
  3. [Mot no admés encara (22.10.1997) del terme de l’economia que ha passat de ser una sigla (LIBOR) a ser un mot comú, però que com encara no té entrada en els diccionaris de la llengua l’escrivim en cursiva. En castellà i en anglés continua sent una sigla. El mateix passa amb mibor.]
  4. En castellà (NDA) «libor, líbor o LIBOR». Aquest diccionari (i altres fonts) diuen que la sigla prové de London Inter Bank Operating Rate. Açò darrer sembla un error, segons comprove en Internet (Dictionary of Financial Risk: London Inter-Bank Offered Rate).