Eines de Llengua. El web de la CDLPV
fitxes

Bibliografia
a/e: golls@geocities.com

legorrÓgia*

  1. La diputada del parlament valenciÓ M˛nica Oltra Jarque (CompromÝs) assolta el neologisme (DS 51 - 02.10.2008) per a qualificar la tasca de govern de Francisco Camps Devesa (PP), president de la Generalitat valenciana. La mateixa diputada en dˇna una definiciˇ aproximada:
    Per˛ s'ha fet una llei, en esta dinÓmica que jo denominaria legorrÓgia, un neologisme no molt ortodox, per˛ Ús una legorrÓgia, fer lleis per fer-les, per a justificar segurament que se treballa molt, per˛ lleis que, finalment, sˇn paper mullat.
  2. Documente el terme en dos llibres en castellÓ, La columna (1986; en lÝnia) d'Enrique Benavides, Sonia Romero i Franco Cerutti i en Curso bßsico de redacciˇn (2004; en lÝnia) de Martha Virginia MŘller Delgado:
    En Costa Rica existe, no sabemos si por la influencia de los abogados que en otros tiempos inundaban la vida p˙blica, una suerte de źlegorragia╗.
  3. El terme, un compost culte que no farÓ fortuna, segurament, fins i tot haguera pogut ser mÚs connotat i semÓnticament apropiat amb la forma legorrea, que tÚ una mica mÚs de documentaciˇ (tot i que crec que amb un sentit diferent).